Indretningstips til børneværelset

Børn udvikler sig med lynets hast, og som forælder kan det være svært at følge med nogle gange. De udskifter alt lige fra interesser til skostørrelse hele tiden, og der er hele tiden nye krav og behov, som skal opfyldes. Det er heldigt, at man som forælder har ubetinget kærlighed til sine børn, for der er ingen tvivl om, at det er en hård opgave med nok af ting at se til. For at ”aflaste” dig lidt, har jeg har samlet et par gode råd til, hvordan du indretter et godt børneværelse til dit barn, uanset hvad alder det har.

 

Til de små

Jo yngre børnene er, jo hurtigere udvikler de sig. Heldigvis går der dog noget tid, før de vokser fra at lege. Børns leg og fantasi er enormt vigtigt for deres senere udvikling og for hvordan de bliver som mennesker – derfor er det noget der skal omfavnes. Dette gør du blandt andet ved at lade børneværelset være et sted, hvor barnets fantasi og leg stimuleres. Du kan eksempelvis hænge farverigt tapet op, der gør værelset til et lille prinsesseunivers, jungleunivers, undervandsunivers eller hvad dit barn nu interesserer sig for. Du kan også købe en køjeseng med en rutsjebane eller andet, som kan bruges til leg. Du kan finde et godt udvalg af køjesenge og højsenge hos Manaya.dk, ved at følge dette link: http://manaya.dk/319-kojesenge-og-hojsenge.

 

Til teenageren

Når børnene nærmer sig teenagealderen ”leger” de pludselig ikke med deres venner længere – de er sammen. Pludselig bliver legetøjet skiftet ud med andre ting, hvoraf nogle måske kræver lidt privatliv. Her kan du sørge for at dit barns værelse er lidt mere fleksibelt og kan fungere som en lille stue, hvor dit barn kan hygge sig med sine venner. Køb eksempelvis en sovesofa, så sengen kan laves om til en sofa og et fjernsyn.