Børnesenge – og deres fordele og ulemper

Børnesenge – og deres fordele og ulemper

En seng er ikke blot en seng – og dette er især sandt på børneværelset. For mens forældrene har både kontor, stue og soveværelset fordelt, så er det ofte at barnet bruger mere tid på deres eget værelse, hvor der er plads til udfoldelse og leg. Det betyder, at der på børneværelset skal være plads til det hele. Plads til både at sove, men også plads til at sidde ved et bord og tegne eller skrive, at lege på gulvet og måske at sidde og se tv fra en sofa.

 

Men hvordan får man plads til så meget på et måske relativt lille værelse? Det gør man med enten en seng med udtræk, en vægseng eller en højseng. Fordelene og ulemperne ved disse senge kigger vi på herunder, men du kan også selv gå på opdagelse blandt et stort udvalg af kvalitetsbørnesenge her.  

 

Fordelene ved de forskellige senge

Børnesengen med udtræk har den helt klare fordel, at den ikke fyldet meget og ikke ser voldsom ud i lokalet. Det anonyme og simple udtræk passer måske bedst til nogle børn, samtidig med at udtrækket under sengen kan rumme ganske meget – eksempelvis sengetøj eller sengetæppe og puder.

 

Hvor børnesengen med udtræk er anonym og simpel, så er vægsengen lidt mere markant. Med en udfoldelig seng, så er den smal og fylder ikke meget om dagen, mens den udgør en perfekt soveplads om natten. På den måde er der massere af plads til leg og udfoldelse, når sengen er slået op. Derudover er der typisk også skabe over sengen, hvor der kan opbevares diverse sager.

 

Den sidste type børneseng vi berør her er højsengen. Det er en køjeseng, hvor den nederste køje er fjernet – og dette giver enormt meget plads til alt muligt andet. Eksempelvis kan der stå en sofa eller et skrivebord. Her bliver der altså tale om en enorm mængde gulvplads, som pludselig bliver fri.

 

Ulemperne ved de forskellige senge

Hvis vi starter med at kigge på ulemperne ved en seng med udtræk i sammenligning med de andre, så er det, at der ikke er mange andre funktioner end blot en soveplads samt skuffer underneden. Det kan naturligvis være fint – men hvis pladsen er trang, så kan de andre løsninger være bedre.

 

Vi fortsætter med vægsengen, hvor én af ulemperne kan være, at sengen skal foldes ud. Det betyder dermed også at sengen og sengetøjet skal (af-)reddes hver morgen, hvilket kan være trættende og tidskrævende.

 

Sidst er højsengens ulemper, at modellerne på markedet typisk er ganske store. Det kræver derfor en stor væg, som sengen kan stå op ad, hvilket naturligvis sætter nogle krav til rummet kapacitet. Men når først sengen er samlet, så er det en helt andet sag.